OMDÖMEN


Leif Kronlund:
”Krister har i många år varit en mycket uppskattad medlem i Leif Kronlunds orkester. Han är en i ordets bästa bemärkelse en komplett musiker. En utmärkt trumpetare, en fantastisk pianist och en oerhört begåvad arrangör som verkligen kan få ett storband att klinga förträffligt. Dessa egenskaper ger honom en naturlig och självklar auktoritet som är mycket värdefull i en orkester. Att Krister dessutom understundom har varit komplett galen på ett mycket charmigt sätt, gör honom dessutom till en extra populär och viktig personlighet i kamratkretsen och bland kollegor.”


Adde Malmberg:
"Krister Lundkvist är en jobbig typ! Inte nog med att han är en duktig pianist och kan ta ut låtar och byta tonart lika snabbt som en annan byter strumpor, han tycker saker också! Han har åsikter om det mesta som han inte har med att göra, och det allra värsta är att han ofta har rätt dessutom! När jag har jobbat med honom har han kommit med små förslag på ändringar och tillägg som har varit helt rätt, finns det nåt jobbigare! Man vill ju vara bra själv, man vill ju inte att nån annan ska se nåt som man själv missar. Men det finns en sak som är bra med honom, trots sin längd och storlek kan han utan problem sitta i baksätet på Ford Ka utan att klaga, och det är beundransvärt."


Titti Sjöblom:
”Kristers lyriska och vackra pianospel och hans utsökta sinne för arrangering gör honom till en av de mest begåvade och mångsidiga musiker jag samarbetat med. Hans specialskrivna stråkarrangemang som jag ofta använder, visar på en stor musikalitet kombinerat med en sällsynt känslighet som verkligen tilltalar mig.
Jag har också fått tillfälle att se Kristers producerade show på Garbo, Gran Canaria,där strålande underhållning verkligen förhöjs av den goda kvaliteten i allt från bra ”casting” till fantastiska musikarrangemang och musikbakgrunder.”


Kjell Lönnå:
Krister är skicklig att skriva arrangemang för kör och orkester. I samband med stor körkonsert i Globen, som jag ansvarade för, skapade Krister spännande och attraktiva arrangemang för den stora orkestern. Sångarna (11.000) klingade hänfört tillsammans med orkestern och Kristers arrangemang.


Alice Babs:
”Jag har väl sällan blivit så hedrad och överraskad som när jag fick Thore Ehrlings stipendium av SKAP med en musikhyllning därtill som jag sent skall glömma. Kristers pianoackompanjemang, när Linda Petterson sjöng tre av mina kompositioner, visar på ett synnerligen väl utvecklat harmonisinne med en sparsmakad spelstil som får mig att tänka på Ellington. Dessutom var hans storbandsarrangemang av ’Swing it Magistern’, som Mia Löfgren sjöng, ett av det roligaste och friskaste jag hört.”


Johan Stengård:
"Krister Lundkvist är en av de mest proffisionella musiker, arrangörer och producenter som jag har arbetat med. Krister har ett behagligt sätt, en generös personlighet, ständigt öppen för nya idéer, en omtyckt och driven dirigent, en känslosam och mångsidig kompositör och framför allt en mycket duktig och lyhörd pianist. Egentligen skulle jag kanske inte säga allt det här om Krister för jag vill ju så gärna att han inte är alltför upptagen med andra projekt för att kunna skapa musik tillsammans med mig.... J Det är helt enkelt så att jag till fullo kan rekommendera ett samarbete ”Mr 100%” Krister Lundkvist"