RECENSIONER


Lundkvist arrangerer gjerne, og hadde kastet seg dristig over Grieg. En jazzifisert Peer Gyntmedleyer ikke daglidags, men integriteten var ivaretatt. Det ble en fantastisk stund med de kjente melodiene, hvor man kunne nyte improvisasjonene. Snakk om musikalsk frihet og genialitet!
Publikum forsøkte å klappe med rytmen i en pianosolo her, men det forhindret Lundkvist på en frekk og oppfinnsom måte med å simpelthen forandre rytme og melodi på stående fot. Slik ble konserten aldri kjedelig.

Paula Bjertnes, Hamar Arbeiderblad


Krister Lundkvist, som har arrangerat en skiva med svenska psalmer tillsammans med förre Sandarneprästen Per Harling, visade genom sitt skickliga pianospel att han hade en djup kunskap och känsla för svenska psalmer, och för den judiska folkmusiktraditionen.
Jag vill ge honom ett speciellt lovord för hans arrangemang av de gamla
sefardiska sångerna.

Monica Strandow, Söderhamns-Kuriren


Genialt ominstrumenterad för kammarensemble av musikaliske ledaren Krister Lundkvist klingade de gamla satiriska kupletterna ömsom Funky Beat och nästa stund Joni Mitchel ballad. Wow, tänkte jag – melodierna av denna boulevardernas Mozart (Jacques Offenbach) är så bra att de tål vad som helst.
Mathias Clason, Musikdramatik